pets, cute, cat-3715733.jpg

Puppy’s zijn lief maar begin wel direct met trainen

Wat leuk, het is eindelijk tijd om jouw nieuwe pup mee naar huis te nemen. Met de komst van je puppy in huis is het goed om meteen te starten met de trainingen. Dit kan je doen door hem de basisvaardigheden te leren. Je wilt tenslotte en goed gesocialiseerde hond later. Door dit soort trainingen aan te gaan versterk je ook de band tussen jullie. En bovendien, het is toch leuk om tijd met je puppy door te brengen?

Stap 1: Zit

Het aanleren van ‘zit’ is de eerste stap voor de basisvaardigheden van de training. Het is kort gezegd het begin. Begin dus bij het leren van trucjes eerst het commando ‘zit’ aan. Dit commando zorgt er ook voor dat je de focus en aandacht van jouw puppy terug krijgt. Luister hij niet? Door dit te zeggen krijg jij zijn aandacht weer. Dit komt doordat hij het woord als het ware gaat herkennen en hierop reageert.

Stap 2: Blijf

Puppy’s kunnen snel enthousiast worden, door het enthousiasme letten ze niet meer goed op hun omgeving. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Door je hond ‘blijf’ als commando aan te leren help je hem te leren omgaan met impulscontrole. We willen tenslotte allemaal dat jouw pup ten alle tijden veilig is. Door hem vaardigheden te leren zoals ‘blijf’ geef je ook een stukje bescherming aan je pup. 

Stap 3: Kom

Door deze commando kan je je puppy beschermen en misschien zelfs wel zijn leven redden. Het klinkt vrij heftig maar denk hierbij aan een situatie waarin hij de weg op rent zonder te kijken. Als jij hem dan nog commando hebt aangeleerd om hem terug te roepen en krijgen kan dit fout aflopen. Kortom door ‘kom’ aan je hond te leren voorkom je gevaarlijke situaties. 

Stap 4: Lig

Dit is één van de basiscommando’s voor je hond net zoals zit. Door je hond te leren liggen help je je pup zijn gedrag onder controle houden. Ook is liggen een meer vaste houding voor een hond dan zitten.