bulldog, dog, pet-1224267.jpg

Van puppy naar sociale hond

Volgen aan de lijn, leren om naast het baasje te lopen met een doorhangende leiband (zodat hond en baasje kunnen genieten van een wandeling)  

Samen met je hond een rondje lopen is een leuke bezigheid voor zowel het baasje als de hond zelf. Bij het wandelen wil je graag lekker rustig en op je gemakt kunnen lopen, ook als je hond aan de lijn loopt. We willen tenslotte geen arm die uit kom vliegt. Maar hoe zorg je er voor om je hond mee te laten lopen zonder dat hij aan de riem trekt? De onderstaande uitleg is bedoeld voor een puppy. Benieuwd? Lees snel verder!

Wennen aan de omgeving

Voordat je pup aan die riem kan lopen is het belangrijk dat je pup went aan de omgeving. Alles is nieuw en gek. Heb je nog nooit met de riem gelopen? Til je pup dan eventueel eerst even op en loop met hem een rondje door de wijk. Wanneer hij gewend is aan de omgeving buiten kan je hem gaan leren aan de riem te laten lopen

De juiste halsband en riem

Zorg dat de halsband stevig genoeg zit dat hij hem niet over zijn hoofd kan trekken. Controleer wel regelmatig hoe strak de halsband zit. Je puppy zit natuurlijk nog in de groei. Zorg altijd dat er 2 vingers tussen kunnen.

Gebruik het liefst een korte, stevige riem en geen flexlijn. Bij een flexlijn leer je je pup trekken doordat de lijn altijd enigszins gespannen is.

Heb geduld

Geduld hebben, dat geldt eigenlijk voor alle basisvaardigheden die jij je pup leert. Hierbij is het ook belangrijk om de positiviteit erin te houden. De ene hond leert nou eenmaal sneller dan de andere hond. Probeer daarom jouw pup dan ook nooit te vergelijken met andere honden in je omgeving. Net als bij mensen is iedere hond een individu die op zijn eigen tempo leert. Als je de juiste manier gebruikt en er tijd voor wilt maken kan bijna elke pup basisvaardigheden leren. Is de concentratie weg bij jou hond? Stop dan even tijdens de wandelen en probeer zijn aandacht weer terug te krijgen.